CountryGirl.Be

Aroma-ervaring

Mijn gezondheid kreeg een enorme boost toen ik in contact kwam met essentiële oliën. Mijn eerste aroma-ervaring was het verdampen van Eucalyptus toen ik nog jong was, omdat ik regelmatig last had van sinusitis.

Ooit al gehoord van aroma-therapie? Dat is het onderhouden en verbeteren van je gezondheid door middel van essentiële oliën. Dat kan op verschillende manieren en daarom wil ik jullie op een eenvoudige en toegankelijke manier laten kennismaken met die oliën.
Vandaar dat ik jou een ‘aroma-ervaring’ wil aanbieden. Welke dat zijn, lees je onderaan deze pagina maar ik wil je eerst heel kort uitleggen wat een essentiële olie is en doet.

Workshop Parfum

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn een vloeibaar, aromatisch bestanddeel dat uit planten kan gehaald worden. Geen hype, maar pure wetenschap 😉 
Uit welk deel van de plant het gewonnen wordt, is afhankelijk van de plantensoort. Dit kan zijn uit bladeren, stengels, bloemen, schillen en hars. De olie werkt in de plant als beschermer en aantrekker. Ze zorgt voor bescherming tegen schimmels, bacteriën… zodat deze de plant niet kunnen doden. Maar ze zorgt ook voor het aantrekken van bestuivers. De bestuivers zorgen ervoor dat de planten kunnen groeien en zich voortplanten.

Essentiële oliën zijn enorm krachtig door hun sterke concentratie. Ze zijn sterker dan de kruiden/blaadjes-vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pepermunt. Je hebt voor pepermunt-thee veel meer blaadjes nodig dan dat je druppels olie nodig hebt voor een smaakvolle thee. Essentiële oliën bevatten duizenden moleculen die zich snel verspreiden. De samenwerking van die moleculen zorgt voor de specifieke werking, geur, kleur en smaak van een olie. Een essentiële olie kan er na verloop van tijd dus anders gaan uitzien qua kleur, structuur en geur. Ook verschillende oogsten kunnen verschillen geven in geur en kleur, dat hangt dus af van die moleculen. Citrusoliën zijn bijvoorbeeld vluchtiger en zul je sneller minder sterk gaan ruiken, boomgeuren daarentegen zijn heel krachtig qua geur en kunnen een andere olie sneller gaan overheersen.

Wat doen ze?

Je kan essentiële oliën inzetten om je algehele wellness/gezondheid en je lichaam te ondersteunen.  Ze gaan ervoor zorgen dat je lichaam beroep doet op zijn zelfherstellend vermogen. Je lichaam krijgt een boost om weer in balans te komen. De oliën gaan je lichaam proactief ondersteunen. Eénzelfde olie kan dus verschillende doelen hebben in het lichaam. Je lichaam zal zelf weten wat het moet doen met de olie op dat moment afhankelijk van wat het probleem is.

Waarvoor kan je ze gebruiken ?

  • slaap bevorderen
  • ontspannen
  • spieren masseren
  • poetsen
  • een vrolijk gevoel krijgen
  • meer water drinken
  • ….

Hoe meer je essentiële oliën gaat gebruiken, hoe minder schadelijke stoffen je gaat gebruiken. In verzorgings- en schoonmaakproducten zitten nu eenmaal schadelijke stoffen die hormoonverstorend of kankerverwekkend kunnen zijn … en als je me niet gelooft: er bestaan apps om producten te scannen op schadelijke stoffen 😉 Een aroma-ervaring kan je dus op weg helpen!

Conclusie : door de oliën te gebruiken ga je een low-tox-leven leiden en wordt je dus gezonder en gelukkiger !

Welke aroma-ervaring kan je bij mij opdoen?

  • Workshops : op regelmatige basis geef ik workshops zoals ‘maak je eigen parfum’. Volg mijn Facebook-pagina om te weten wanneer je hier terecht kan. Ik geef die workshop ook op verplaatsing, dus wil je dat thuis met vriendinnen organiseren of als activiteit bij een vereniging, dan kom ik graag langs ! Op deze pagina vind je meer info.
  • Raindrop-massage : deze massage is heel ontspannend en een boost voor je lichaam. Hier kan je er alles over lezen.
  • Leen een diffuser (verdamper) gedurende een week. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.