een werk van lange adem …

Als je vandaag beslist dat je gezonder wil gaan leven, dan is dat een werk van lange adem … Je kan niet dat ene ding vandaag doen en daarmee vanaf morgen supergezond zijn en blijven. Om de vergelijking te maken : als je wil vermageren, dan helpt het ook niet om 1 weekje een dieet te volgen en daarna niet meer op je eten te letten, toch ?

Healthy lifestyle

Gezonder leven is iets dat je dagelijks, dag in dag uit moet doen, telkens opnieuw het juiste doen voor je lichaam en dat hoeft niet perse meteen een grote opgave te zijn.
Net zoals ik beschreef in mijn gratis e-book over water-drinken, doe je dat best in kleine stapjes. Gewoontes verander je niet zomaar. Dus je past iets aan in je leven en blijft dat bewust doen tot het een gewoonte wordt, en je er dus eigenlijk niet meer moet bij nadenken om het te doen, gemiddeld is dat na 30 dagen !

Met andere woorden, elke maand vorm je een slechte gewoonte om naar een gezonde gewoonte en zelfs dat ene ding hoeft niet in 1 stap te gaan. Voor mij was het omschakelen van frisdrank naar water op zich al een werk van lange adem … heeeeeel lange adem ! Maar ik ben er geraakt en dat is wat telt !

Als je op deze manier stelselmatig dingen aanpast in je leven, zal je op termijn de resultaten zeker voelen en ze zullen blijvend zijn omdat je ze nu eenmaal al zo lang aan het doen bent … volhouden is dus echt de boodschap ! Het is een lifestyle

Mijn lifestyle

Ook ik ben dus met dit traject bezig voor een ‘healthy lifestyle’, en het begon dus allemaal met de switch van frisdrank naar water. Ondertussen ben ik ook overgeschakeld van warme choco naar thee bijvoorbeeld, kan een belachelijk kleine stap lijken, maar alle beetjes helpen echt ! Dit omdat ik ook wel wat gewicht kwijt wil. En ik weet ook dat het met voeding alleen ook niet zal lukken, en daarom wil ik ook starten met een dagelijkse wandeling van 5 km, kwestie van mijn lichaam ook wat meer energie te laten verbruiken …

Een gezond lichaam bestaat ook natuurlijk niet alleen uit voeding en beweging, het is een samenspel van heel wat ‘systemen’ in je lichaam, en op dat vlak gebruik ik dan zoveel mogelijk verzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong en met toevoeging van essentiële oliën om het resultaat te optimaliseren.

Hulp nodig ?

Wil jij ook gezonder gaan leven en je beter voelen in je vel ? En niet voor heel even maar op lange termijn ? Maar je weet niet waar je kan beginnen ? Contacteer me dan en we bekijken samen wat je kan aanpakken 😉
Je kan me ook volgen op mijn facebook-pagina, daar geef ik meermaals kleine tips en deel ik mijn ervaringen.

Eucalyptus

Ik denk dat Lavendel de meest bekende essentiële olie mag genoemd worden, maar volgens mij dan wel met Eucalyptus op een mooie tweede plaats ! Eigenlijk ken ik Eucalyptus al veel langer dan Lavendel, al sinds mijn jeugd !

Als sinds ik een kind was, heb ik regelmatig last van sinusitus. Regelmatig een verstopte neus dus … mijn amandelen zijn weggehaald, en langs 1 kant ben ik als tiener zelfs geopereerd aan mijn sinussen. Na de operatie raakte mijn neus niet meer verstopt, maar de ontsteking bleef wel af en toe opduiken. Mijn huisarts gaf me toen ook al de raad om te ‘dampen met Eucalyptus’ … en dat bracht wel wat verlichting moet ik zeggen.

Nu ik zelf bezig ben met essentiële oliën, was Eucalyptus ook een van de eerste oliën die ik gebruikt heb ! Ik gebruik nu een blend met 3 verschillende soorten Eucalyptus in en dat werkt super.

3 soorten Eucalyptus

De blend RC (Resperatory Circulation) bevat 3 soorten Eucalyptus :
– Eucalyptus Radiata : afkomstig van Australië, en ruikt fris, citrus-achtig en ‘clean’
– Eucalyptus Globulus : ook uit Australië afkomstig en heeft een rijke, aardse geur.
– Eucalyptus Blue : afkomstig van Ecuador en ruikt meer naar kruiden en hout, een bergwandeling in de lente !

Gebruik van kop tot teen !

Deze olie kan je letterlijk van kop tot teen gebruiken. Welke variant je gebruikt, hangt af van je eigen voorkeur. (Bij (kleine) kinderen zou ik deze olie niet gebruiken, er zijn alternatieven hiervoor !).

Pak je ToDo-lijst aan : wrijf een druppel of twee van de Globulus achter je oren en laat het frisse aroma je inspireren om je projecten aan te pakken !
Voor schitterende lokken : doe een paar druppels Radiata op je hoofd en laat het verjongende aroma je lokken schitteren.
De Spa-ervaring : druppel 4 tot 6 druppels Blue op een washandje en plaats dat ergens in je douche waar het in contact kan komen met het warme water. Je krijgt meteen een echt Spa-gevoel !

Vermoeide spieren : Heb je een zware inspanning gedaan ? Voeg dan een paar druppels Globulus toe aan een massage olie (zoals deze bijvoorbeeld) en geef jezelf een kalmerende massage
Na een zware inspanning : doe een paar druppels Blue op een washandje en plaats dat eventjes in de koelkast. Na je work-out kan je het gebruiken door het washandje op je schouders te leggen voor een zalige cool-down.

Doe je soms aan yoga ? Dan kan deze blend in de diffuser je misschien ook bekoren :

Hydrateren : ook je huid heeft hydratatie nodig (zie mijn vorige post … ), hiervoor kan je Eucalyptus Globulus of Blue toevoegen aan je lotion om je droge huid te hydrateren.

Voetbadje : Je kan deze olie (Globulus) ook combineren met Orange en Lime in een verfrissend voetbadje !

Vrij ademen ’s nachts : Heb ’s nachts last van je verstopte neus ? Smeer dan voor je gaat slapen Eucalyptus Radiata op je voetzolen, zo kan de olie de hele nacht zijn werk doen 🙂

Ziezo, dat zijn toch al heel wat toepassingen van de Eucalyptus-olie … Hoe gebruik jij hem graag ?
Ben je nog niet vertrouwd met het gebruik van essentiële oliën ? Stuur me dan zeker een berichtje, ik help je graag verder !

Red Drink Challenge

In het kader van water drinken, als vorm EN eerste bron van hydratatie, heb ik nog een tip voor jullie, want hydratatie is echt wel belangrijk: Sinds een week doe ik mee aan de ‘red-drink-challenge’ ! (En inderdaad het gaat ook over water drinken)

Wat is de Red Drink Challenge ?

Wat houdt de challenge, of uitdaging, nu precies in ? Wel, elke dag drink je twee flessen met volgende inhoud :

– 30 ml NingXia Red
– 3 capsules Sulfurzyme
– 3 druppels Lime (essentiële olie)
– aangevuld met water

Wat al die ingrediënten doen, leg ik je zo dadelijk nog uit. Maar deze twee flessen drink je dus op 1 dag uit. En dat doe je gedurende 90 dagen, dus 3 maand lang.
Niet alleen is dit ook een geschikte manier om meer water te drinken, naast de tips die ik al gaf in mijn vorig bericht, want dit is ook nog eens lekker, maar je hebt er ook nog een paar gezondheidsvoordelen bij !
Hydratatie is belangrijk voor je lichaam en alle weefsels in je lichaam.

Red drink challenge
mijn dagelijkse dosis

De ingrediënten

Alle ingrediënten van dit lekkere drankje zijn uiteraard te vinden bij Young Living. NingXia Red en Sulfurzyme zijn zelfs unieke producten van Young Living.

NingXia Red :

Deze drank zorgt voor de ‘Red’ in red-drink-challenge.
Voor wie graag filmpjes kijkt: hier kan je een uitleg vinden (in het Engels)

Het is een super-food in de vorm van een drank en zit boordevol energie ! Het is ook geschikt voor het hele gezin, van klein tot groot, van jong tot oud. Het voornaamste ingrediënt van NingXia Red is de Goji-bes of wolfsberry, het bevat namelijk 16% biologische gojibessenpuree … dat betekent niet alleen een concentraat, maar al het goede van de schil, zaden en pulp. Dit wordt gecombineerd met andere vruchtensappen met een hoge antioxidant – bosbes, pruim, aronia, kers en granaatappel – en het is gezoet met natuurlijke stevia. Beter nog, het is op smaak gebracht met 4 verschillende essentiële citrusoliën, sinaasappel, yuzu. Citroen en mandarijn, allemaal erg rijk aan d-Limoneen… en het smaakt heerlijk!

In feite is 60 ml NingXia Red wat biologische activiteit betreft gelijk aan het consumeren van 118 kopjes broccoli, 200 sinaasappels of 45.628 amandelen! Dat kan al tellen wat gezonde voeding betreft …
De wolfsbessen hebben meer :
– proteïnen dan bijenpollen (eiwitrijk dus)
– vitamine C dan appelsienen
– bètacaroteen dan wortels
en ze bevatten ook Xeaxanthine (goed voor je ogen !)

Dit alles maakt dat deze drank ook boordevol anti-oxidanten zit, en dat maakt je alleen maar weerbaarder !

Sulfurzyme:

Sulfurzyme is een voedingssupplement (een capsule) met als voornaamste element Zwavel (Sulfur). De bron van zwavel in Sulfurzyme is MSM (methylsulfonylmethaan), derde grootste voedingsstof voor ons lichaam. Onder andere belangrijk voor een gezonde huid, haar en nagels.
Wie MSM opzoekt, komt gegarandeerd nog heel wat voordelen tegen !

In dit supplement zitten ook essentiële oliën en vermalen gojibessen-poeder. Dat zorgt ervoor dat het supplement zelf, MSM, beter opgenomen wordt door je lichaam.

Lime:

Lime is een essentiële olie, afkomstig van de limoen. Het is dus een citrus-olie en van citrus-oliën wordt in het algemeen gezegd dat ze het zonnetje in een flesje zijn. Met andere woorden, als je ze ruikt, wordt je blij ! Ze hebben dus een ‘upliftend’ effect en geven meteen ook een frisse smaak aan deze drank. Niets dan voordelen !

Mijn ervaringen

Ik ben dit nu een week aan het drinken, trouw elke dag mijn twee flessen, dus de red-drink-challenge is heel goed vol te houden … en dit is wat ik tot nu ondervind :
–> mijn nagels groeien sneller ! Ik zal er moeten aan wennen om regelmatig mijn nagels bij te vijlen want het gaat opeens hard 🙂
–> Ik raak veel beter uit mijn bed … Voor ik deze challenge begon, was ik een langslaper, dat geef ik toe. Als de planning het toelaat, in het weekend of in vakanties, dan kan ik er echt van genieten om lang uit te slapen. Ik had dan ook moeite om op schooldagen vlot uit mijn bed te komen … Momenteel zitten we met de lockdown met een zeer ongewoon schema natuurlijk: de kinderen hoeven niet echt om een bepaald uur wakker te zijn … Maar ik raak veel vlotter uit mijn bed en ben dus vroeger wakker! Mijn dagen zijn opeens een paar uur langer, haha !
–> Ik hou mijn dieet vol … Ik vermoed dat mijn energie gedurende de dag veel beter verdeeld is, en zo hou ik dus mijn poging tot gezondere voeding, en vooral minder tussendoortjes, beter vol. En dat merkt mijn weegschaal ook, dus mij hoor je niet klagen !

Wil jij ook aan je gezondheid werken door meer water te drinken en dus je lichaam te hydrateren ? Probeer dan zeker deze challenge of download mijn gratis e-book in de rechterkolom van deze site. Weet je niet goed hoe te beginnen ? Contacteer me dan gerust, ik help je graag verder !

Boost je immuniteit …

Immuniteit, een woord dat dezer dagen vlot over de tongen gaat … En logisch ook, want het is ook heel belangrijk. En niet alleen in deze crisis-dagen, maar altijd !
Immuntiteit is ook niet iets waar je nu snel effe een pilletje of suppelement voor neemt. Het is iets waar je dagelijks aan werkt, heel het jaar rond … een levensstijl zeg maar !
‘Boost je immuniteit’ zou een levensmoto moeten zijn 🙂

Wat is het ?

Wat is immuniteit ? Ook wel ‘afweer’ genoemd. Je kan immuniteit hebben tegen een bepaalde ziekteverwekker, en die kan aangeboren of verworven zijn. Je immuunsysteem is verantwoordelijk om ziekteverwekkers te detecteren en te elimineren.
In principe heb je dus voor de meestvoorkomende ziekteverwekkers een systeem in huis (in je lichaam) om je er tegen te verweren.

Waarom werkt je immuniteit (soms) niet ?

Waar loopt het soms mis ? Als je een of andere (chronische) ziekte hebt, dan is je lichaam druk bezig met die ziekte … als je in die toestand nog een extra aanval, van een andere ziekteverwekker, erbovenop krijgt, dan heb je een verminderde weerstand. Je immuunsysteem kan niet op alle fronten tegelijk vechten …

Wat is nog een vijand van je immuunsysteem ? Stress !! Stress is een reactie van je lichaam op een potentieel gevaar. Dat stamt uit de oertijd : als je geconfronteerd werd met een roofdier bijvoorbeeld, dan ging je lichaam zich klaarmaken om te vluchten of te vechten (fight – flight response). Alle energie van je lichaam gaat op dat moment naar die stress-respons, de rest is op dat moment minder belangrijk !!

Als je dat projecteert naar ons huidig dagelijks leven, dan weet je waarschijnlijk wel dat veel mensen onder constante of chronische stress leven … Stress die niet over gaat, want op zich is stress iets goed, zolang het maar tijdelijk is en alles daarna terug normaal wordt. Maar dat is helaas nu minder het geval …
Mensen die onder chronische stress staan, leven dus voortdurend in een staat van lichamelijke alertheid en onderdrukken (zij het onbewust) hun immuunsysteem !

Healthy Lifestyle voor immuniteit !

Er zijn een paar vuistregels die je moet in acht nemen om dagelijks aan je immuniteit te werken, het komt er gewoon op neer van een gezonde levensstijl aan te nemen.
Is dat moeilijk of moet je daarvoor een geiten-wollen-sokken-leven leiden ? Nee, helemaal niet. Ik zet even een paar tips op een rijtje :

* No Stress !
zoals ik al zei : een beetje stress is goed, te veel is niet goed ! Verlaag dus je stress 🙂

* Sleep Tight !
Een goeie nachtrust verlaagt je stress en laat je lichaam toe om te herstellen.

* Leef gezond !
Eet gezond, drink voldoende (zie mijn vorig blog-bericht) en beweeg.

* Neem hygiëne serieus !
1 op de vijf luchtwegeninfecties, zoals verkoudheid, kan voorkomen worden door de handen te wassen. Als de handen goed gewassen worden, wordt over het algemeen 16 – 21 % minder mensen ziek (CDC – Centre for Disease Controle and Prevention).

Dus boost je immuniteit ! Zo moeilijk is dat niet he ? Al kan ik me voorstellen dat je met één (of meerdere) van die puntjes wel een probleem hebt … maar voor problemen zijn er oplossingen 😉 En ik kies zoveel mogelijk voor natuurlijke oplossing, omdat ik geloof dat de natuur alles in huis heeft om ons te helpen !

De komende blog-posts zullen nog dieper ingaan op elk van deze punten, dus er komen zeker nog meer tips en info aan !

Mijn healthy lifestyle

Deze levensstijl probeer ik te handhaven in het dagelijkse leven en daarover zal de blog dus ook voornamelijk gaan. Hoe ik dat doe en welke obstakels ik tegenkom, welke oplossingen er zijn en welke ik uitgeprobeerd heb (en nog ga doen) … Je mag gerust weten, dat ik ook nog een lange weg te gaan heb, en daarom neem ik jullie mee op mijn tocht, onderweg naar een gezonder leven, stap voor stap.

Ben je geïnteresseerd naar mijn verhaal ? Volg dan zeker deze blog ! Je kan je in de rechterkolom inschrijven om deze blog te volgen, dan krijg je een bericht als er een nieuw blog-bericht verschenen is.
Ook in de rechterkolom vind je mijn eerste gratis download : een e-bookje over hoe je meer water kan drinken. En er zijn plannen voor nog 3 e-books, waaronder ‘boost je immunteit’, dus zeker blijven volgen hier !

Volg ook mijn facebook-pagina voor korte tips of volg mijn Instagram-profiel om me beter te leren kennen 😉

boost je immuniteit
Boost je immuniteit !

Water drinken … zoooo belangrijk !

Het eerste echte blog-bericht is meteen een belangrijke … Water !

De natuur had het voorzien dat iedereen water zou drinken, we bestaan ook voor een groot deel uit water (60% dacht ik) ! En water hebben we voor heel veel dingen nodig in ons lichaam …

Water is belangrijk !

Om te beginnen moeten we die 60% vochtbalans onderhouden ! Als je maar een paar percentjes zakt, raak je al gedehydrateerd.

Water is ook heel belangrijk voor ons grootste orgaan, de huid. Als je genoeg water drinkt, zal je huid er ook beter uitzien. Je lichaam heeft namelijk water nodig om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, en die gifstoffen worden deels langs je huid uitgescheiden … Dus hoe beter dat systeem werkt, hoe minder gifstoffen er moeten verwijderd worden en hoe beter je huid er zal uitzien ! (het is uiteraard ook belangrijk om die gifstoffen zoveel mogelijk te vermijden, maar daarover later meer 🙂 ).

Water helpt ook problemen zoals een kater of spierpijn voorkomen … handig als je dat op voorhand weet. Water is nodig bij het transport van voedingsstoffen over je hele lichaam, en bij de opbouw van de cellen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met de voordelen van water of waarom je lichaam zo veel water nodig heeft !

Water drinken !

Het is dus belangrijk, om zovele redenen, dat je water drinkt !
Ik weet het, het is niet makkelijk want er zijn zoveel lekkere alternatieven … allerlei dranken met een lekkere smaak … maar helaas werken die vaak ook verslavend, je krijgt er net meer dorst van en ze bevatten dan ook nog eens calorieën.

Voor mij was dit de eerste stap op weg naar een gezonder leven. En het was niet makkelijk, dat kan ik je wel zeggen ! Ik maak niet makkelijk nieuwe gewoontes aan … dus het was een tocht met vallen en opstaan, maar ik was overtuigd dat het moest, dus ben ik doorgegaan, dikwijls ‘hervallen’, maar telkens weer teruggekeerd naar het juiste pad 🙂
Daarom kwam ik op het idee om andere mensen daarbij te helpen. Ik heb mijn tips neergeschreven in een e-book om jou te helpen ! Omdat het zoooo belangrlijk is !
En als je dit kan, ben je klaar om verder te gaan naar een gezonder leven.

Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk tips te delen, tips die ik ook allemaal gebruikt hebt, het zijn echt mini-stapjes die iedereen kan zetten. Hoe lang je erover doet, maakt niet uit. En dat is ook voor iedereen verschillend ! Dus doe het gewoon op je eigen tempo, maar geef het wel een kans door niet na 2 dagen op te geven 😉
Om een nieuwe gewoonte aan te nemen, heb je minstens 30 dagen nodig … en vergeet niet dat je tegen een soort van verslaving gaat vechten, dat vraagt tijd !
Je lichaam zal ongetwijfeld eerst protesteren, maar na een tijdje zal het zich aanpassen en je dankbaar zijn. Je keert tenslotte terug naar een natuurlijke gewoonte !

Wil jij ook die stap zetten en meer water gaan drinken ? Dan kan ik je alleen maar proficiat wensen !! Dus kijk snel hier aan de rechterkant van mijn site, vul het formuliertje in (“download gratis e-books) en je krijgt mijn e-book GRATIS in je mailbox (vergeet de spam niet te checken) !!Uiteraard wil ik graag horen wat je ervan denkt en hoe je tocht verlopen is, dus laat me iets weten 😉 Ik kijk er al naar uit !

PS : op het formuliertje kan je nog dingen aanduiden om te downloaden maar daar wordt nog aan gewerkt, die zal je dus niet onmiddellijk ontvangen maar van zodra ze klaar zijn 😉

(nieuwe) start !

Het is al van 2018 geleden dat ik mijn eerste berichtje geschreven heb … shame on me dat ik geen berichten meer geschreven heb !! Sorry … maar we beginnen gewoon opnieuw , toch ?

Sinds mijn eerste berichtje is er iets veranderd … want er is een hondje bijgekomen ! Eind november 2019 is onze Sk8er geboren, en sinds eind januari hebben we dus een pupje in huis ! En wat een scheetje …
Hij is een pup natuurlijk , dus puppy-streken horen er bij, maar hij leert echt snel … Met de andere honden gaat het ook goed, Sk8er moet nog wat leren dat hij Kenzo met rust moet laten (Kenzo is nu 15 jaar oud en kan zich niet meer zelf ‘verdedigen’), en Lola moet nog leren opkomen voor zichzelf want Sk8er daagt haar echt wel uit, haha .

En met Sk8er heb ik toch wel plannen, aangezien hij zich echt snel aanpast aan nieuwe situaties en niet zo snel onder de indruk is … Ik heb Sk8er ingeschreven in een casting-bureau voor dieren, dus om later fotoshoots te doen, of een acteursrolletje te doen … Spannend he ! Die avonturen (als alles positief blijft verlopen, en daarbij staat het welzijn van Sk8er echt wel voorop) kan je hier ook volgen 😉

Maar to the point nu, vanaf nu wil ik hier dus wel werk van maken om jullie tips te geven voor een gezonder leven, een healthy lifestyle en hoe ik dat probeer te doen in het dagelijkse leven.

Ik kijk er alvast naar uit, ik hoop jullie ook want elke tip, hoe klein ook, die je kan implementeren in je leven, is mooi meegenomen en brengt je een stap dichter bij een gezonder leven.

Welkom !

Als eerste berichtje op mijn gloednieuwe site is een woordje van welkom wel op zijn plaats 😉

Laat ik me eerst kort even voorstellen : ik ben Maureen, mama van 2 zonen en partner van Hugo, baasje van Lola en Kenzo (de honden), Ben, Whisky, Ross en Cooper (de katten) en nog een aantal katten buiten en de kippen en de schapen … een klein boerderijtje dus, zoals ik het altijd al gewild had !
Daarnaast wil ik vooral gezonder en dichter bij de natuur gaan leven, meer op het ritme van de natuur ook, iets rustiger dan het gejaagde leven dat de maatschappij ons momenteel oplegt …

Die rust vind ik in mijn hobbies : handwerken, ik vind het geweldig om zelf nuttige dingen zoals sjaals en andere kledingstukken te maken … en de natuur zelf ondersteunt me sinds kort ook via de essentiële oliën. Deze twee passies zullen aan bod komen op deze site, en wie weet komt er later nog een passie bij, want ik ben tenslotte een multipotential, iemand met meerdere passies in het leven …

Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen, want ik ben er zeker van dat er nog mensen zijn die op zoek zijn naar een gezonder leven, zonder dat je daarvoor aan comfort moet inboeten. Essentiële oliën zijn zoooo makkelijk te gebruiken, je hoeft er echt geen specialist voor te zijn. Akkoord, er zijn een paar regels die je moet in acht nemen voor de veiligheid, maar daarover vertel ik later meer ! (Kan je echt niet wachten, contacteer me dan gerust, ik ben altijd bereid om je de nodige uitleg te geven 😉 ).

Zo, dat was een korte introductie, als je niets wil missen, kan je je steeds inschrijven voor de nieuwsbrief van deze site, zo hoef je niets te missen.