Alle beetjes helpen …

Alle beetjes helpen …

… zei de mug en ze deed een plasje in de zee !
Ik vind deze nog steeds super-grappig, maar er zit zeker wel waarheid in ! Een kleine bijdrage of verandering kan onbenullig en onbelangrijk lijken, maar als je alles optelt dan wordt de som alleen maar groter (the compound effect). En dikwijls gaan die kleine onbenullige veranderingen mekaar nog versterken ook!

The compound effect

Maandelijks doen we met een paar collega’s (mensen die ook bezig zijn met de healthy lifestyle van Young Living) een meeting, online want we wonen over het hele land ­čÖé
Vorige maand werd er afgesproken om het boek ‘The Compound Effect’ van Darren Hardy te lezen. Die gaan we dan deze maand bespreken : wie heeft er welke tip uitgehaald en hoe kunnen we dat toepassen op ons leven ….

Ik heb hem dus nu uitgelezen en ik moet zeggen dat het echt wel een aanrader is ! The Compound Effect waarvan sprake is het effect van alle kleine beetjes samen.
De mooiste vergelijking is die van een vliegtuig : als je bij het vertrek de koers 1 percentje wijzigt, dan komt dat vliegtuig na een paar uur vliegen helemaal ergens anders uit !
En zo gaat dat ook in ons leven en met onze gezondheid.

Wat belangrijk is, is dat je dus een doel voor ogen hebt en dat je kleine aanpassingen aan je levensstijl gaat doen, die je dichter bij je doel brengen. En die kleine aanpassingen lijken op zich misschien niet zo belangrijk, maar als je ze allemaal samentelt … krijg je ‘ the compound effect’ !
En zonder het te weten op dat moment, heb ik dat dus eigenlijk al toegepast op mijn weg naar meer water drinken. Je leest er alles over in dit blog-bericht. En als jij daarmee ook aan de slag wil, kan je in de rechterkolom hier op deze site mijn gratis e-book downloaden.

My healthy lifestyle

Bij mij begon het dus allemaal met meer water drinken, maar daar stopt het uiteraard niet. Ondertussen heb ik al heel wat schadelijke producten uit mijn omgeving/huis vervangen door gezonde alternatieven. Lees zeker dit artikel eens. Weer een stap dichter . En waar ik momenteel mee bezig ben is het aspect ‘meer bewegen’, want ook dat is heel belangrijk voor een healthy lifestyle. En ook dat gebeurt stap voor stap, letterlijk en figuurlijk ­čÖé Ik probeer elke dag een wandeling te gaan maken, de ene dag met de honden en op een rustig tempo dus, de andere ga ik alleen en probeer ik stevig door te stappen om wat meer conditie te kweken. En ik ben nog maar een week of twee bezig, en ik merk al verschil !

Je kan op zovele manieren je leven gezonder maken en volgens mij begin je daar het beste mee in je huis, in je omgeving. Door, zoals ik in mijn vorig bericht ook al schreef, je verzorgingsproducten te gaan vervangen door gezonde alternatieven. Dat kost je maar een heel kleine moeite, namelijk shoppen in een andere winkel, online en het wordt thuis geleverd. Hoe makkelijk kan een verandering zijn ? Maar de impact op je gezondheid zal immens zijn !
Als je hier meer wil over weten of als jij ook je gezondheid wil verbeteren, contacteer me dan zeker, ik help je graag verder. Je kan me via deze site contacteren of via Facebook.

Betere gewoontes

Een andere tip uit dit boek is om elke dag goeie gewoontes in te bouwen, zo kosten die veranderingen op lange termijn ook geen moeite meer. Een van die nieuwe gewoontes die ik wil gaan inbouwen is om elke dag een half uurtje in een informatief boek te lezen. Er liggen hier nog stapels boeken te wachten die ik vol enthousiasme kocht, maar het kwam er nooit van om ze uit te lezen … Daar komt nu dus verandering in !
Wist je trouwens dat het gemiddeld ongeveer 3 weken duurt, eer je iets tot een gewoonte hebt gemaakt. Je moet het dus 3 weken elke dag bewust gaan doen, voor het ‘in je systeem’ zit als gewoonte. Geef dus niet te snel op ­čśë

Ik ben alvast een hoop wijzer geworden door dit boek, The Compound Effect, en ik hoop dat ik jullie een beetje kon triggeren om het ook eens te gaan lezen, zeker de moeite waard !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.