Water drinken … zoooo belangrijk !

Water drinken … zoooo belangrijk !

Het eerste echte blog-bericht is meteen een belangrijke … Water !

De natuur had het voorzien dat iedereen water zou drinken, we bestaan ook voor een groot deel uit water (60% dacht ik) ! En water hebben we voor heel veel dingen nodig in ons lichaam …

Water is belangrijk !

Om te beginnen moeten we die 60% vochtbalans onderhouden ! Als je maar een paar percentjes zakt, raak je al gedehydrateerd.

Water is ook heel belangrijk voor ons grootste orgaan, de huid. Als je genoeg water drinkt, zal je huid er ook beter uitzien. Je lichaam heeft namelijk water nodig om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, en die gifstoffen worden deels langs je huid uitgescheiden … Dus hoe beter dat systeem werkt, hoe minder gifstoffen er moeten verwijderd worden en hoe beter je huid er zal uitzien ! (het is uiteraard ook belangrijk om die gifstoffen zoveel mogelijk te vermijden, maar daarover later meer šŸ™‚ ).

Water helpt ook problemen zoals een kater of spierpijn voorkomen … handig als je dat op voorhand weet. Water is nodig bij het transport van voedingsstoffen over je hele lichaam, en bij de opbouw van de cellen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met de voordelen van water of waarom je lichaam zo veel water nodig heeft !

Water drinken !

Het is dus belangrijk, om zovele redenen, dat je water drinkt !
Ik weet het, het is niet makkelijk want er zijn zoveel lekkere alternatieven … allerlei dranken met een lekkere smaak … maar helaas werken die vaak ook verslavend, je krijgt er net meer dorst van en ze bevatten dan ook nog eens calorieĆ«n.

Voor mij was dit de eerste stap op weg naar een gezonder leven. En het was niet makkelijk, dat kan ik je wel zeggen ! Ik maak niet makkelijk nieuwe gewoontes aan … dus het was een tocht met vallen en opstaan, maar ik was overtuigd dat het moest, dus ben ik doorgegaan, dikwijls ‘hervallen’, maar telkens weer teruggekeerd naar het juiste pad šŸ™‚
Daarom kwam ik op het idee om andere mensen daarbij te helpen. Ik heb mijn tips neergeschreven in een e-book om jou te helpen ! Omdat het zoooo belangrlijk is !
En als je dit kan, ben je klaar om verder te gaan naar een gezonder leven.

Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk tips te delen, tips die ik ook allemaal gebruikt hebt, het zijn echt mini-stapjes die iedereen kan zetten. Hoe lang je erover doet, maakt niet uit. En dat is ook voor iedereen verschillend ! Dus doe het gewoon op je eigen tempo, maar geef het wel een kans door niet na 2 dagen op te geven šŸ˜‰
Om een nieuwe gewoonte aan te nemen, heb je minstens 30 dagen nodig … en vergeet niet dat je tegen een soort van verslaving gaat vechten, dat vraagt tijd !
Je lichaam zal ongetwijfeld eerst protesteren, maar na een tijdje zal het zich aanpassen en je dankbaar zijn. Je keert tenslotte terug naar een natuurlijke gewoonte !

Wil jij ook die stap zetten en meer water gaan drinken ? Dan kan ik je alleen maar proficiat wensen !! Dus kijk snel onderaan dit bericht, vul het formuliertje in (“download gratis e-books) en je krijgt mijn e-book GRATIS in je mailbox (vergeet de spam niet te checken) !!Uiteraard wil ik graag horen wat je ervan denkt en hoe je tocht verlopen is, dus laat me iets weten šŸ˜‰ Ik kijk er al naar uit !

PS : op het formuliertje kan je nog dingen aanduiden om te downloaden maar daar wordt nog aan gewerkt, die zal je dus niet onmiddellijk ontvangen maar van zodra ze klaar zijn šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.