Wie is CountryGirl

Wie is CountryGirl

In “Country Girl ?” kan je al een beetje mijn verhaal lezen. Voor sommige mensen is een naam en een logo meteen duidelijk, bij mij was dat toch een beetje een zoektocht.
Toen ik in 2012 startte met een kattenpension, werd dat ‘Felix & Minou‘. Die naam was duidelijk … maar toen er nog activiteiten bijkwamen werd dat minder evident, want ik wou ook af en toe eens iets verkopen dat ik zelf gemaakt had, en toen kwamen er ook essentiële oliën bij … dat paste allemaal niet meer onder de vlag “Felix & Minou”. Dus wou ik op zoek naar een nieuwe naam, eentje die de lading volledig kon dekken 🙂

De lading onder Country Girl

Om een goeie naam te bedenken moest ik op zoek naar de rode draad in al mijn activiteiten, niet simpel ! Maar na eventjes nadenken kwam ik tot de vaststelling dat de rode draad toch wel de liefde voor de natuur was : katten, werken met natuurlijke materialen, essentiële oliën … Ja ! Dat was het ! Ik had het gevonden !

Nu daar nog een goeie naam voor bedenken … En toen viel ‘Country Girl’ me te binnen ! Ik woon in ’the country-side’, hou van Country muziek (wisten jullie dat al ??) … ja, dat paste wel bij mij ! Dus zo werd ‘CountryGirl Belgium’ geboren 😉

Herkenbaarheid

En dan komt de volgende stap, herkenbaar creëren in je FB-posts, in graphics zoals dat heet … Ik heb geen echt logo dus ja, kies je maar kleuren die je mooi vindt met symbolen die je leuk vindt … Rara, wat kwam daar bij mij steeds in voor ? Een dreamcatcher en een pijl … Simpele symbolen die ik mooi vind, en die dan ook weer verbonden zijn met de Native Americans, die leefden in verbondenheid met de natuur !

Dus zo gezegd, zo gedaan, voortaan komen die symbolen voor in de graphics die ik maak, en staat er een dreamcatcher op mijn businesskaartje.

De Clue van het verhaal !

Dat businesskaartje was al gemaakt en gedrukt, voor ik de echte betekenis van mijn symbolen te weten kwam !

Zelfontwikkeling, zoals dat met een mooi woord heet, is belangrijk. Voor iedereen, vind ik. Je kan op gelijk welke leeftijd iets bijleren en daar win je altijd mee ! De mogelijkheden om bij te studeren (hoeft ook helemaal geen zwaar onderwerp te zijn), zijn tegenwoordig ook eindeloos ! En dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn.
Zo ben ik momenteel een aantal cursussen aan het volgen bij CoE, en daar hadden ze toevallig ook een cursus over Native Americans. Leek me wel interessant om daar wat meer over te weten dan enkel wat we uit ‘cowboy-verhalen’ weten 😉

Zo kwam ik vorig weekend aan het hoofstuk over de symbolen … En het kon niet beter passen !!
De dreamcatcher is bedoeld als bescherming : vangt de goeie dromen en laat ze via de veren naar je hoofd stromen, en houdt de slechte dromen tegen.
De pijl staat symbool voor het afweren van het kwaad en ook voor bescherming.

Ik was blij dat ik ook hierin mijn buikgevoel gevolgd had, want het had weer eens gelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.