een werk van lange adem …

een werk van lange adem …

Als je vandaag beslist dat je gezonder wil gaan leven, dan is dat een werk van lange adem … Je kan niet dat ene ding vandaag doen en daarmee vanaf morgen supergezond zijn en blijven. Om de vergelijking te maken : als je wil vermageren, dan helpt het ook niet om 1 weekje een dieet te volgen en daarna niet meer op je eten te letten, toch ?

Healthy lifestyle

Gezonder leven is iets dat je dagelijks, dag in dag uit moet doen, telkens opnieuw het juiste doen voor je lichaam en dat hoeft niet perse meteen een grote opgave te zijn.
Net zoals ik beschreef in mijn gratis e-book over water-drinken, doe je dat best in kleine stapjes. Gewoontes verander je niet zomaar. Dus je past iets aan in je leven en blijft dat bewust doen tot het een gewoonte wordt, en je er dus eigenlijk niet meer moet bij nadenken om het te doen, gemiddeld is dat na 30 dagen !

Met andere woorden, elke maand vorm je een slechte gewoonte om naar een gezonde gewoonte en zelfs dat ene ding hoeft niet in 1 stap te gaan. Voor mij was het omschakelen van frisdrank naar water op zich al een werk van lange adem … heeeeeel lange adem ! Maar ik ben er geraakt en dat is wat telt !

Als je op deze manier stelselmatig dingen aanpast in je leven, zal je op termijn de resultaten zeker voelen en ze zullen blijvend zijn omdat je ze nu eenmaal al zo lang aan het doen bent … volhouden is dus echt de boodschap ! Het is een lifestyle

Mijn lifestyle

Ook ik ben dus met dit traject bezig voor een ‘healthy lifestyle’, en het begon dus allemaal met de switch van frisdrank naar water. Ondertussen ben ik ook overgeschakeld van warme choco naar thee bijvoorbeeld, kan een belachelijk kleine stap lijken, maar alle beetjes helpen echt ! Dit omdat ik ook wel wat gewicht kwijt wil. En ik weet ook dat het met voeding alleen ook niet zal lukken, en daarom wil ik ook starten met een dagelijkse wandeling van 5 km, kwestie van mijn lichaam ook wat meer energie te laten verbruiken …

Een gezond lichaam bestaat ook natuurlijk niet alleen uit voeding en beweging, het is een samenspel van heel wat ‘systemen’ in je lichaam, en op dat vlak gebruik ik dan zoveel mogelijk verzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong en met toevoeging van essentiële oliën om het resultaat te optimaliseren.

Hulp nodig ?

Wil jij ook gezonder gaan leven en je beter voelen in je vel ? En niet voor heel even maar op lange termijn ? Maar je weet niet waar je kan beginnen ? Contacteer me dan en we bekijken samen wat je kan aanpakken 😉
Je kan me ook volgen op mijn facebook-pagina, daar geef ik meermaals kleine tips en deel ik mijn ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.