Red Drink Challenge

Red Drink Challenge

In het kader van water drinken, als vorm EN eerste bron van hydratatie, heb ik nog een tip voor jullie, want hydratatie is echt wel belangrijk: Sinds een week doe ik mee aan de ‘red-drink-challenge’ ! (En inderdaad het gaat ook over water drinken)

Wat is de Red Drink Challenge ?

Wat houdt de challenge, of uitdaging, nu precies in ? Wel, elke dag drink je twee flessen met volgende inhoud :

– 30 ml NingXia Red
– 3 capsules Sulfurzyme
– 3 druppels Lime (essentiële olie)
– aangevuld met water

Wat al die ingrediënten doen, leg ik je zo dadelijk nog uit. Maar deze twee flessen drink je dus op 1 dag uit. En dat doe je gedurende 90 dagen, dus 3 maand lang.
Niet alleen is dit ook een geschikte manier om meer water te drinken, naast de tips die ik al gaf in mijn vorig bericht, want dit is ook nog eens lekker, maar je hebt er ook nog een paar gezondheidsvoordelen bij !
Hydratatie is belangrijk voor je lichaam en alle weefsels in je lichaam.

Red drink challenge
mijn dagelijkse dosis

De ingrediënten

Alle ingrediënten van dit lekkere drankje zijn uiteraard te vinden bij Young Living. NingXia Red en Sulfurzyme zijn zelfs unieke producten van Young Living.

NingXia Red :

Deze drank zorgt voor de ‘Red’ in red-drink-challenge.
Voor wie graag filmpjes kijkt: hier kan je een uitleg vinden (in het Engels)

Het is een super-food in de vorm van een drank en zit boordevol energie ! Het is ook geschikt voor het hele gezin, van klein tot groot, van jong tot oud. Het voornaamste ingrediënt van NingXia Red is de Goji-bes of wolfsberry, het bevat namelijk 16% biologische gojibessenpuree … dat betekent niet alleen een concentraat, maar al het goede van de schil, zaden en pulp. Dit wordt gecombineerd met andere vruchtensappen met een hoge antioxidant – bosbes, pruim, aronia, kers en granaatappel – en het is gezoet met natuurlijke stevia. Beter nog, het is op smaak gebracht met 4 verschillende essentiële citrusoliën, sinaasappel, yuzu. Citroen en mandarijn, allemaal erg rijk aan d-Limoneen… en het smaakt heerlijk!

In feite is 60 ml NingXia Red wat biologische activiteit betreft gelijk aan het consumeren van 118 kopjes broccoli, 200 sinaasappels of 45.628 amandelen! Dat kan al tellen wat gezonde voeding betreft …
De wolfsbessen hebben meer :
– proteïnen dan bijenpollen (eiwitrijk dus)
– vitamine C dan appelsienen
– bètacaroteen dan wortels
en ze bevatten ook Xeaxanthine (goed voor je ogen !)

Dit alles maakt dat deze drank ook boordevol anti-oxidanten zit, en dat maakt je alleen maar weerbaarder !

Sulfurzyme:

Sulfurzyme is een voedingssupplement (een capsule) met als voornaamste element Zwavel (Sulfur). De bron van zwavel in Sulfurzyme is MSM (methylsulfonylmethaan), derde grootste voedingsstof voor ons lichaam. Onder andere belangrijk voor een gezonde huid, haar en nagels.
Wie MSM opzoekt, komt gegarandeerd nog heel wat voordelen tegen !

In dit supplement zitten ook essentiële oliën en vermalen gojibessen-poeder. Dat zorgt ervoor dat het supplement zelf, MSM, beter opgenomen wordt door je lichaam.

Lime:

Lime is een essentiële olie, afkomstig van de limoen. Het is dus een citrus-olie en van citrus-oliën wordt in het algemeen gezegd dat ze het zonnetje in een flesje zijn. Met andere woorden, als je ze ruikt, wordt je blij ! Ze hebben dus een ‘upliftend’ effect en geven meteen ook een frisse smaak aan deze drank. Niets dan voordelen !

Mijn ervaringen

Ik ben dit nu een week aan het drinken, trouw elke dag mijn twee flessen, dus de red-drink-challenge is heel goed vol te houden … en dit is wat ik tot nu ondervind :
–> mijn nagels groeien sneller ! Ik zal er moeten aan wennen om regelmatig mijn nagels bij te vijlen want het gaat opeens hard 🙂
–> Ik raak veel beter uit mijn bed … Voor ik deze challenge begon, was ik een langslaper, dat geef ik toe. Als de planning het toelaat, in het weekend of in vakanties, dan kan ik er echt van genieten om lang uit te slapen. Ik had dan ook moeite om op schooldagen vlot uit mijn bed te komen … Momenteel zitten we met de lockdown met een zeer ongewoon schema natuurlijk: de kinderen hoeven niet echt om een bepaald uur wakker te zijn … Maar ik raak veel vlotter uit mijn bed en ben dus vroeger wakker! Mijn dagen zijn opeens een paar uur langer, haha !
–> Ik hou mijn dieet vol … Ik vermoed dat mijn energie gedurende de dag veel beter verdeeld is, en zo hou ik dus mijn poging tot gezondere voeding, en vooral minder tussendoortjes, beter vol. En dat merkt mijn weegschaal ook, dus mij hoor je niet klagen !

Wil jij ook aan je gezondheid werken door meer water te drinken en dus je lichaam te hydrateren ? Probeer dan zeker deze challenge of download mijn gratis e-book in de rechterkolom van deze site. Weet je niet goed hoe te beginnen ? Contacteer me dan gerust, ik help je graag verder !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.